Gratis vejledning for iværksættere

Hos Favrskov Erhvervsråd kan du få uvildig og gratis vejledning og sparring om din iværksætter virksomheds udvikling og vækst, hvis du har et CVR nummer, der er registreret i Favrskov Kommune.

Vi formidler specialistvejledning og -rådgivning fra vores store netværk af eksterne samarbejdspartnere. Første skridt er et møde hos os, så vi sammen kan vurdere din plan og dine vækstmuligheder.
Hvis du ikke allerede har en forretningsplan og budget, kan du downloade det her:

Forretningsplan, budgetværktøjer, modeller og skabeloner

Som iværksætter i Favrskov kan du få tilbud om at deltage i en række aktiviteter bl.a.:

 • Iværksætternetværk
 • FBI 2019 (Favrskovs Bedste Iværksættere)

 • Vækst-iværksættere
Kontakt Steffen på 2513 4960

Bliv medlem

Klik her

Iværksætter cases

 • Læs mere
  Udbygning af netværk - Attention Erhvervsrengøring ApS
  28. juni 2016
 • Læs mere
  En skarp forretningsmodel - InZentive ApS
  12. september 2016
 • Læs mere
  Mere end en almindelig whisky producent - Sall Whisky Distillery Aps
  14. marts 2017
 • Læs mere
  På vej ud i verden - Help Care Company ApS
  14. september 2017

Iværksættere siger om os

Jeg er så glad og taknemlig for den hjælp og håndsrækning, som Erhvervsrådet i Favrskov har givet mig.

Jeg er bl.a blevet tilknyttet en mentorordning, som giver mig mulighed for, at dele mine tanker og sparre omkring min forretning, med en super sej erfaren erhvervsmand.

Det udvikler både mig og min forretning. Jeg mærker virkelig, at Favrskov er en kommune, der vil deres iværksættere, og det synes jeg er helt fantastisk.

Winnie, Methmann Photography
Vi har været igennem en del strategiske overvejelser. Her har erhvervsrådet været en god sparring partner om strategi og praktiske forhold i lokalområdet.

Det har været en medvirkende faktor til den vækst vi sidenhen har oplevet lokalt og andet steds.

Aleks Nymand, Nymand Montage
Erhvervsrådet har givet mig netværk og gode input til min forretningsudvikling.
Susanne Alexandersen, Attention Erhvervsrengøring
Vi ansætter nye medarbejdere og udvider vores service. Vi sætter en ære i vores håndværk, og det er noget der både kan smages og mærkes.
Vi har fået god hjælp af Favrskov Erhvervsråd til at udvikle forretningen. Udover iværksættervejledning da vi var helt unge, har vi fået etableret et advisory board der hjælper med udvikling af vores forretning på strategisk niveau, og vi har fået gode kontakter til Væksthus Midtjylland, som vi har brugt.
Jon Ahrensbach, ejer og direktør, Skafferiet
Jeg er stolt over nomineringen og FBI2016 prisen, for det betyder, at nogen tror på, at det kan blive til et forretningseventyr. Det er vigtigt for iværksættere, og derfor er FBI og også erhvervsrådet en god idé, så vi kan få den rigtige opbakning
Niels Juul, Teknisk direktør Railmonitor
Vi er blevet taget rigtig godt i mod hos Favrskov Erhvervsråd med mange tilbud om hjælp. Lige fra deltagelse i iværksætter eventet FBI2016, hvor vi fik mange gode kontakter til hjælp med fødevaregodkendelse og eksponering af vores crowd funding kampagne. Det er fantastisk, at der lokalt findes nogen, der arbejder for vores succes
Snævar Njall Albertsson – medejer af Sall Whisky Distillery
”Det har været fantastisk at blive inviteret indenfor hos Favrskov Erhvervsråd og få tilbudt sparring, kontakt til eksperter, workshops og meget andet. For os har det været en genvej til at komme i den retning med virksomheden, som vi ønsker”, siger Christina Ø. Frederiksen, direktør Help Care Company, Thorsø

Christina Ø. Frederiksen, Direktør Help Care Company

FBI 

Favrskovs Bedste Iværksættere

Hvad er FBI?

FBI er en begivenhed, som Favrskov Erhvervsråd afholder hvert år i uge 46, som er Global Iværksætter Uge. FBI hylder Favrskovs bedste iværksættere, samt uddeles der priser til de iværksættere, der har gjort det virkelig godt det seneste år. Udover prisuddelingen har vi oplæg med interessante mennesker fra erhvervslivet, Master Classes kan tages, og der er mulighed for at få gratis sparring ved stande med forskellige rådgivere, samt networking med de andre deltagere. Der deltager ca. 100 iværksættere ved FBI.

Vi uddeler tre priser:
Den Bedste Idé er for den nystartede iværksætter med et nyt CVR nummer, og førstartere uden et CVR nummer. Prisen gives for en god idé med potentiale.
Den Bedste Iværksætter er for den etablerede iværksætter. Prisen gives for et godt koncept, der har bevist at have haft god fremgang siden opstart.
Young Stars er for studerende på Favrskov Gymnasium, som har et forløb hvor de laver deres egen forretningsidé.

Hvert år har vi et eksternt dommerpanel, der bedømmer de nominerede iværksættere ud fra iværksætterens egen beskrivelse. Derudfra udvælges en håndfuld finalister, som går videre til finalen, der foregår på FBI. Under finalen skal finalisterne give en pitch om deres virksomhed, og dermed overbevise dommerne om, at de skal vinde prisen.

Det skete der til FBI 2018:

 • Chili Klaus – ”Fra chili til online købmand

 • Per Høj, Væksthus Midtjylland – ”Sådan får du succes i din virksomhed”

 • Paneldebat med vindere af FBI 2017 – Hvordan er det gået siden sidst? 

 • Kim Møller Nielsen, Jobilant  – ”Vikarbureauernes svar på AirBnB”

 • Kåring af Favrskovs Bedste Iværksættere – finalen starter, præsentation af priserne og kandidaterne. Vinderne findes

Vinderne af FBI 2018

Den Bedste Idé
Kids Safety

Den Bedste Iværksætter
Raffir

Young Stars
Airbag-Vest

TILMELDING NYHEDSBREV
[]
1 Step 1
TILMELDING NYHEDSBREV
Tilmeld dig nyhedsbreve fra Favrskov Erhvervsråd, og få nyheder direkte på email med en  årlig frekvens på 5 - 6 emails.
NavnDit fulde navn
De oplysninger, vi registrerer om dig, bliver behandlet strengt fortroligt. De vil ikke blive solgt eller videregivet til tredjemand.
Previous
Next
FormCraft - WordPress form builder

Vi kårer de to skarpeste iværksættere i uge 46 2019

  Young Stars

  Favrskov Erhvervsråd har, i samarbejde med Favrskov Gymnasium i 2017 udviklet en ny pris der blevet kåret til FBI 2017 første gang. Young Stars prisen er for udvalgte elever på Favrskov Gymnasium, som får muligheden for at prøve kræfter med iværksætteri. Eleverne har fået til opgave at finde problemer eller irritationsmomenter fra hverdagen, som man kan gøre noget ved. De går gruppevis i dybden med problemerne og arbejder derefter med idégenereringsprocesser. De skal herudfra udvikle og udvælge løsninger på problemerne, som så udformer sig til deres iværksætter idéer.

  Eleverne er en blanding af 2. og 3.g elever, hvor de er i alt ca. 65. Eleverne er fordelt på tre hold, og der vil derfor blive udvalgt en gruppe fra hvert hold som finalister til FBI finalen. Nominering og udvælgelse af finalister sker gennem Favrskov Gymnasium.

  Det bliver deltagerne til FBI, der bestemmer hvilken Young Star, der skal vinde prisen, dette kommer til at foregå ved afstemning i salen.

  Nominering af iværksættere

  Dommerpanelet består af en ekstern Jury

  De tre priser gives for:

  Ikke nødvendigt at score på alle kriterier

  Du kan godt indstille en iværksætter, selv om virksomheden ikke scorer på alle kriterier!

  Den Bedste Idé

  Virksomheden har adresse i Favrskov Kommune og har et CVR nr. der er etableret efter den 1.1.2016. Samtidig kikkes der på parametre som nytænkning, arbejdspladser og import/eksport. Det er tilstrækkeligt, at virksomheden har idéerne til at skabe vækst: de behøver ikke være ført ud i livet. Bemærk desuden at alle kriterier ikke behøver være opfyldt. 

  Kriterier:

  • Potentiale for god omsætning og indtjening
  • Nyhedsværdi
  • Potentielle arbejdspladser
  • Kompetencer / brancherelateret netværk / finansiering
  • Socialt / miljømæssig aspekt

  Den Bedste Iværksætter

  Virksomheden har adresse i Favrskov Kommune og har et CVR nr. der er etableret i perioden den 1.1.2013 til den 1.1.2016. Samtidig kikkes der på parametre som nytænkning, arbejdspladser og import/eksport. Virksomheden har skabt de første resultater, f.eks. i form af omsætning. Bemærk desuden at alle kriterier ikke behøver være opfyldt. 

  Kriterier:

  • Resultatgivende forretningsmodel
  • Arbejdspladser skabt
  • Omsætning på toplinje og indtjening på bundlinjen
  • Nyhedsværdi
  • Vækstpotentiale
  • Socialt / miljømæssigt aspekt

  Young Star

  Prisen gives til en gruppe studerende, der går på Favrskov Gymnasium og som har demonstreret evne til at gennemføre den gode ide.

  Kriterier:

  • Økonomisk bæredygtig
  • Nyhedsværdi

  Salen får lov til at stemme om hvilken Young Star de mener skal vinde den eftertragtede pris.

  Kollektive iværksættertilbud

  Målgruppe:

  • Førstartere
  • Iværksættere
  • Vækstiværksættere

  BLIV SKARP TIL AT DRIVE FORRETNING

  Når du har besluttet dig for at drive egen virksomhed, har du en interesse i at udvikle din virksomhed, og der er områder som du skal have styr på:

  Hvordan finder jeg kunder, hvad med bogføring, forsikring osv?

  Erhvervscafeerne hjælper dig til at pitche din virksomhed. Som iværksætter kan du med fordel arbejde strategisk med din virksomhed:

  Hvad skal jeg fokusere på? Hvordan skal min prissætning og min markedsføring være?

  Desuden træner du dig i at give din virksomhed en skarp profil, du får faglige input fra salgscoach osv, og du udveksler erfaring med andre iværksættere og udvider dit netværk. Genkendeligt? Så er Erhvervscafeerne noget for dig.

  Det er en forudsætning for din deltagelse, at du bestræber dig på at komme hver gang, og at du er aktiv på møderne.

  HVEM ER NETVÆRKET RELEVANT FOR?

  På Erhvervscafeerne deltager iværksættere med erfaring, som er ved at videreudvikle deres virksomhed, men også iværksættere, der knap nok er kommet i gang – alle kan lære af hinanden!

  AKTIVITETER BESTÅR I ERHVERVSCAFEER hvert kvartal

  Erhvervscafeerne afholdes fire gange årligt, med 1-1 sparring fra revisor, advokat og andre rådgivere.

  På ERHVERVSCAFEERNE FINDER DU ”KOLLEGER”

  Som iværksætter har du stor gavn af at skabe netværk og nye kontakter, og udnytte værdifulde og vækstskabende muligheder i at videndele og samarbejde med andre virksomheder. Erhvervscafeerne supplerer tilbuddet om iværksættervejledning. På Erhvervscafeerne vil du møde ligesindede i et trygt miljø, hvor fokus er at blive bedre. Der er plads til engageret at fortælle om din virksomhed – MEN også til at fortælle om de udfordringer, du utvivlsomt møder på din vej gennem iværksættertidens forskellige faser.

  Tilmeld dig næste Erhverscafe:

  Erhvervscafe – 18 september

  18. september kl. 15:00 - 17:00

  Væksttjek for iværksættere

  Forudsætninger for tilbuddet:

  • Et CVR nr., der er mindst 2 år og max. 5 år
  • Mindst omsat for DKR 100.000 i det seneste regnskabsår
  • Strategiske overvejelser om at skabe vækst
  • Max 10 ansatte i virksomheden
  • Du er medlem af Favrskov Erhvervsråd

  En session sammen med erfarne rådgivere

  Har du brug for:

  • Koncentreret sparring til at udvikle din virksomhed
  • Øge dit salg eller fokusere din indsats

  Så er et Væksttjek måske noget for dig.

  Væksttjek er en 1½-timers session sammen med et panel bestående af erfarne rådgivere, som gerne vil dele ud af deres erfaringer og hjælpe din virksomhed med at skabe vækst og udvikling.

  Din virksomhed og den udfordring, du har udpeget, er i centrum.

  Hvornår?

  Der afholdes to-tre væksttjek for iværksættere årligt. Vi samler flere Væksttjek samme dag. Dit Væksttjek skal forberedes i god tid inden.

  Vækst-iværksættere

  En liga for sig

  Vækst-iværksættere er i en liga for sig. Disse iværksættere opnår hurtig vækst, ansætter hurtigt medarbejdere og forretningsmodellen er skalérbar. Nogle opretter filialer, udbyder et franchisekoncept, eller har eksportpotentiale.

  Udvidet sparring til vækst-iværksættere

  Favrskov Erhvervsråd har et særligt fokus på vækst-iværksættere der tilbydes udvidet sparring, der kan omfatte sparring om finansiering, produktudvikling, jura, eksport el. lign. Sparringen er gratis, og vækst-iværksætteren vil ofte have adgang til specialiseret rådgivning og andre muligheder i iMidt-systemet.