Mere end en almindelig whisky producent – Sall Whisky Distillery Aps

Mere end en almindelig whisky producent – Sall Whisky Distillery Aps 2017-09-20T14:16:44+00:00

Project Description

Sall Whisky Distillery er mere end en almindelig whisky producent

De skiller sig på mange måder ud fra branchen og som virksomhed i det hele taget. De er de første i Østjylland, til at stå for alle led i frembringelsen af whisky. De står selv for alt fra at så, dyrke og høste den byg, de bruger til at destillere deres lokale whisky, til at brande og markedsføre virksomheden. Alt samme foregår helt lokalt og bæredygtigt omkring den lille by Sall.

Udfordringen

Virksomheden – der består af syv venner – rejste startkapital gennem bl.a. crowd funding, lokale bidrag og LAG midler foruden deres egne opsparinger. Pengene er bl.a. anvendt til at indkøbe udstyr, som skal bruges til at starte den første testbrygning.

Efter en veludført kapitalfremskaffelseskampagne, var det næste skridt at blive godkendt til at måtte producere whisky i deres lokaler. Processen kan være en udfordring for en ny virksomhed. Derfor spurgte de Favrskov Erhvervsråd om hjælp.

Forløbet

Favrskov Erhvervsråd fandt hurtigt den rette ekspert på området, som kunne hjælpe.  Han gav råd og vejledning, så Sall Whisky Distillery nu endelig kan begynde med det, det hele går ud på, nemlig at eksperimentere med og producere lokal whisky.

Resulat

”Det var virkelig en god oplevelse at møde Kim Petersen fra Foodsafe. Han havde mange gode pointer, som vi kan bruge her i vores opstart og fremadrettet. Super godt med værktøjer så tidligt, så vi kan få dem implementeret hurtigst muligt og derved gøre rutinerne til en selvfølge. Efterfølgende er vi blevet registreret som producent ved SKAT og tilladelserne er på vej.”

– Snævar Njall Albertsson – medejer af Sall Whisky Distillery

 

De første single malt whiskyer ventes færdige i starten af 2021.

Virksomhedens navn:

Sall Whisky Distillery ApS

Hjemmeside:

www.sallwhisky.com

Beliggenhed by:

8450  Hammel

Antal ansatte:

7

Branche:

Destillation, rektifikation og blanding af alkohol

Dato for udgivelse:

Marts 2017